Suvo kupanje 💦

Opšte je poznato da mačke ne vole vodu i trude se da je izbegavaju u potpunosti pa joj se najčešće približavaju jedino onda kada su žedne.

Mačke lcapture-20161224-194043.pngizanjem svog krzna regulišu telesnu temperaturu, a dlakama na jeziku uklanjaju mrtvu kožu i dlaku. Ali i pored toga što rade, mačkama je neophodna i naša pomoć u održavanju higijene.Kupanje vaše mačke na svaka tri do četri meseca pomaže joj da bude redovno čista ali ne treba preterivati. A mačku ne treba kupati dok ne prođu makar 2 meseca njenog života.

Voda mora biti prijatna, ni prehladna ni pretopla – ista kao što je potrebna prilikom kupanja nas samih i odaberite šampon neutralnog mirisa jer mirisi smetaju mački pa će se potruditi da vam pobegne iz ruku, olakšavajuća okolnost je i da mačkama isečete nokte pre nego što krenete sa kupanjem kako vas ne bi ogrebala.Neke mačke vole vodu i kupanje im ne predstavlja problem pa tako podnosi sušenje fenom,ali takve mačke su retke.

Ako je vaša mačka jedna od onih problematičnijih predstavljamo vam SUVO KUPANJE mačaka.

Da biste okupali svoju ljubimicu „na suvo”, jednostavno nanesitcapture-20665554.pnge preparat na njenu dlaku i ostavite da deluje nekih 10-ak minuta. Preparat će za to vreme pokupiti prljavštinu i ukloniti nečistoće sa kože i dlake, a kada na satu prođe predviđenih 10 minuta, vreme je da je i definitivno očistite. Uzmite pripremljeni peškir i doobro je istrljajte – od glave sve do repa! Nakon toga preostaje još samo da iščetkate vašu mezimicu, čime ćete ukloniti mrtvu dlaku i vratiti joj sjaj.
Suvo kupanje je prijatnije iskustvo za mačke, jer mnoge od njih kupanje vodom doživljavaju stresnim. Međutim, ukoliko se opredelite za ovaj „brzi vid kupanja” ne zaboravite na potrebu da je nekada okupate i vodom i šamponima namenjenim njoj.

U snimku ispod možete pogledati detaljnije kako se to radi 👇

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s