Pametno trošite novac!

NE DOZVOLITE DA VAS NISKE ILI VISOKE CENE UPLAŠE!

Veoma je važno znati od čega je napravljena hrana koju kupujete, jer neki proizvođači prodaju svoju robu po višoj ceni samo da bi ostavili dobar utisak. Iako ovo nije čest slučaj, uvek treba biti oprezan i uložiti tridesetak sekundi na čitanje sastava hrane.

Evo nekoliko razloga koji dokazuju isplativost skupe hrane (koja nije neophodna, ali je poželjna):
Koristićete manje količine, izborom hrane višeg kvaliteta vaš pas i mačka će uzimati više hranljivih sastojaka iz manje količine.
Jeftina hrana sadrži niskokvalitetne sastojke, koje vaš ljubimac ne može dobro svariti, pa samim tim i više jede. Biće zasićeniji kvalitetnom hranom jer ona sadrži veću koncentraciju hranljivih sastojaka koji su organizmu vašeg ljubimca neophodni.
Osim toga, pas i mačka će duže ostati zdravi i vitalani kada jedu kvalitetnije.
Izbeći ćete zdravstvene problem kod vaših ljubimaca: Kvalitetnija ishrana znači bolje zdravlje.

Ovo važi za ljude, ali i za pse, mačke. Kada vaš pas i mačka dobijaju bolju hranu, njihovo zdravlje se poboljšava, a rizik od određenih tegoba smanjuje. Osim toga, određeni sastojci jeftine hrane su jednostavno štetni za životinjski organizam, naročito na dugoročnom planu. Iako nisu zabranjeni, ovi sastojci ne bi trebalo da nađu mesto u ishrani vašeg ljubimca. Uz kvalitetniju ishranu možete očekivati da vaš ljubimac ima zdraviju kožu, sjajno krzno, bistre oči, energičnost, manju i čvrstu stolicu i da se generalno oseća dobro.
Postoji još mnogo prednosti koje bi trebalo da vam ukažu da je izbor kvalitetne hrane važan, od onih jasno vidljivih, poput kvaliteta krzna, do onih koje nisu tako očigledne.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s