Gazda ili prijatelj?

Kada se odlučite za kupovinu nekog od raznih mališana, veoma je bitno da odmah na početku uspostavite pravi odnos. Pravi odnosno dobar odnos nije onaj u kojem vaš ljubimac strahuje od vas i onda zbog toga čini sve ono što mu vi naredite odnosno podviknete. Najbitnije je uspostaviti prijateljski odnos. Isti onakav kakav imate sa ljudima iz svog okruženja. Ukoliko se vi dobro ponašate prema vašem ljubimcu, njihov povratni odnos ka vama će biti još bolji.capture-20161129-182338

Kada kažem da se prema njima trebate ophoditi isto onako kao prema vašim prijateljima, ne mislim to samo figurativno. Sasvim je u redu vezati se za životinju i pružiti joj istu onakvu ljubav kakvu pružite čoveku. To što oni ne mogu rečima da odgovore na svako vaše pitanje ili da vam pomognu da rešite problem ne treba da bude nikakva prepreka u vašem odnosu. Slobodno im možete pričati jer životinje razumeju. Kućni ljubimci zapravo služe da se njima možete uvek olakšati, a za uzvrat im pružite punu korpu ljubavi i topao dom.

Koliko god grejanja u vašem stanu bilo, topli dom će za njih uvek biti ono mesto gde se osećaju sigurno i gde mogu da čuju tople reči i osete osećanja. Ne dozvolite da vaš pas čuvar ostane samo to – čuvar, već budite i vi njegov, sa njima je makar lako, par osmeha i jedan zagrljaj i vaš pas će biti samo vaš. A kada vam se noću ušuškaju u krevet dok spavate i nesvesno vam se ušuškavajući u srce zaboravićete na sve smicalice i na sav posao koji su vam tokom dana priredili.

Budite kreativni i vreme koje vam prethodi sa njima učinite zabavnim. Svi su ludi onoliko koliko su im prijatelji ludi. A kada dođu kod gazde svi postanu ono što gazda želi da budu. Pitanje je, da li želite biti prijatelj ili gazda? Šta vama lepše zvuči? Na kraju krajeva pođite od sebe, da li biste vi želeli prijatelja ili gazdu?

15233782_916836181780524_750509_o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s