Kada je pravo vreme za parenje mačaka?

Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri.
– Sir Harry Swanson

Mačke polno sazrevaju u istom periodu odnosno razdoblju nebitno da li su u pitanju mužjaci ili ženke, i to je najčešće u šestom mesecu. Podeliću vam par saveta o tome kako bi trebalo da razmišljate pre nego što dođete do samog procesa parenja. Kako bi razmnožavanje bilo sigurno najbolje je sačekati da prođu tih šest meseci pa možda čak i koji mesec više (jer se neće promeniti ništa samo će bitdve-macei sigurno da će doći do oplođenja) pa tek onda upariti ljubimce. Moja preporuka je da ipak sačekate jer požurivanjem možete doći do neostvarivanja željenih rezultata. Mačka ima osam dojki što znači da može da ima i do osam malih mačića, i mačke su najčešće odlične majke tako da je najbolje da
ih odmah nakon što od omacivanja prođe 3-4 nedelje odnosno kada prekinu da sisaju odvojite od majke kako odvajanje ne bi teško palo mama maci. Iz čega proizilazi da bi najbolje bilo da razmenu mačića ugovorite pre samog omacivanja. Takođe, najbolje bi bilo da dobro proverite osobe sa kojima želite da ostvarite parenje vaših ljubimaca i utvrdite odmah kome će male mace otići ili kako ćete ih podeliti,kao i to da li su njihovi ljubimci sa kojima treba da uparite veše dobro očuvani. Nema potrebe za nikakvom žurbom, ova aplikacija vam dosta proširuje vaše vidike tako da možete da kontaktirate sa više osoba u isto vreme koji imaju istu rasu ljubimca kao i vi. Preporučujem vam da uvek odaberete onu osobu koja vam je najbliža. Ukoliko je nemoguće baš naći osobu iz vašeg grada, onda stupite u kontakt i ugovorite parenje sa osobom koja je iz grada najbližem vašem.

Na ovom sajtu ću takođe povremeno pisati i o ishrani i nekim drugim preparatima koji su veoma zdravi i lepo utiču na razvoj vaših kućnih ljubimaca, i davaću odgovore na sva pitanja koja vas interesuju, vezana za ovu aplikaciju i vezana za samo razmnožavanje vaših ljubimaca, koja možete postaviti u kartici kontakt ostavljajući vaše lične podatke (koji su u potpunosti bezbedni) a odmah ispod ispišete poruku ili pitanje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s