Kada je pravo vreme za parenje pasa?

“Moj cilj u životu je da budem onoliko dobar koliko moj pas misli da jesam.”

Kažu da je pas čovekov najbolji prijatelj, pa zašto onda da i mi njima ne budemo najbolji prijatelji? Priuštite vašem psu najbolju negu, baš onakvu kakvu zaslužuje i potrudite se da i njemu bude lepo makar upola od onoga kako je vama lepo sa njima…

U zavisnosti koja vrsta rase i pol pasa je u pitanju polna zrelost se javlja negde između šestog i devetog meseca. Prvo sazrevaju mužjaci i to negde u šestom mesecu, a ženke sazrevaju kasnije i to je negde u  devetom mesecu.  Podeliću vam par saveta o tome kako bi trebalopetopedija-polna-zrelost-3 da razmišljate pre nego što dođete do samog procesa parenja. Kako bi razmnožavanje bilo sigurno najbolje je sačekati da prođu tih devet meseci pa možda čak i koji mesec više (jer se neće promeniti ništa samo će biti sigurno da će doći do oplođenja) pa tek onda upariti ljubimce. Moja preporuka je da ipak sačekate jer požurivanjem možete doći do neostvarivanja željenih rezultata. Takođe, najbolje bi bilo da dobro proverite osobe sa kojima želite da ostvarite parenje vaših ljubimaca, i to da li su njihovi ljubimci dobro očuvani. Nema potrebe za nikakvom žurbom, ova aplikacija vam dosta proširuje vaše vidike tako da možete da kontaktirate sa više osoba u isto vreme koji imaju istu rasu ljubimca kao i vi. Preporučujem vam da uvek odaberete onu osobu koja vam je najbliža. Ukoliko je nemoguće baš naći osobu iz vašeg grada odnosno na mreži nisu prijavljene osobe sa istom vrstom rasa, ili možda jesu ali je pol vaših ljubimaca isti onda je najbolje to odraditi sa osobom koja živi u gradu blizu vašeg.

Na ovom sajtu ću takođe povremeno pisati i o ishrani i nekim drugim preparatima koji su veoma zdravi i lepo utiču na razvoj vaših kućnih ljubimaca, i davaću odgovore na sva pitanja koja vas interesuju, vezana za ovu aplikaciju i vezana za samo razmnožavanje vaših ljubimaca, koja možete postaviti u kartici kontakt ostavljajući vaše lične podatke (koji su u potpunosti bezbedni) a odmah ispod ispišete poruku ili pitanje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s